INFÖR SÄSONGEN: Skoftebyn: ”Vi vill vara med och utmana om titeln”

0
Foto: Måns Johansson

Premiären är nära nu. En ny SFL-säsong väntar Trollhättelaget Skoftebyns IF Futsal. I fjol blev det ett efterlängtat slutspel, men väl där blev Örebro FC för starka. Till i år har de laddat om och toppat ett redan namnstarkt lag med nya profilvärvningar.

– Det känns väl konstigt nog bättre än någonsin inför säsongen, och med konstigt nog menar jag att det blir en otroligt tuff serie med 26 omgångar. Det blir en prövning, och det borde väl därför inte kännas så här bra nu, säger Skoftebyns tränare Christoffer Lundh som ser fram emot premiärmatchen mot nykomlingen Halmstads BK:

– Vi kommer sakna fyra ganska tongivande spelare i den här omgången, men det känns ändå okej. Det är lite småskavanker, men inget konstigt. De övriga har gett klartecken för spel.

LÄS MER: Läs alla våra inför säsongen-reportage

Hur har er försäsong varit?

– Den har varit lik de andra försäsongerna. Det är samma problem som för alla andra. I det skedet vi är i futsalen är fotbollen en alldeles för stor del, tyvärr. Men vi har tränat på mycket och bra, men det är väl egentligen bara Örebro Open som var varit skarpt läge.

Hur var det att spela den turneringen?

– Vi fick ställas inför matchsituation vilket var väldigt bra. Man kan hålla på och träna hur mycket som helst, men det är annat med match. Det var en viktig del inför det som komma skall, men å andra sidan var det fyra matcher på ett och ett halvt dygn. Så vi tog det för vad det var, och samtidigt tog vi tillfället i akt att få ihop gruppen när vi spenderade tid tillsammans.

Fjolårssäsongen slutade med att klubben tog sig till sitt första slutspel. Och det tycker Lundh var en mäktig känsla.

– Fjolåret var helt okej. Vi tyckte väl under höstdelen att vi hade ganska dålig effektivitet som gjorde att vi kom lite efter. Vi tyckte väl att det rent spelmässigt var bättre än tabellen visade, och därför lyckades vi inte säkra slutspelet förrän i sista matchen. Slutspelet var målet, så det var bra, men sedan åkte vi ut. Så det slutade ändå i någon sorts besvikelse.

– Samtidigt var vi nöjda över att vi nått slutspelet. Det blir godkänt betyg till slut.

LÄS OCKSÅ: Skoftebyns premiärmotståndare: ”I SFL för att stanna”

Nu startar en ny säsong, och till skillnad från andra år är det inte längre slutspel. Sedan är det en rak serie med 14 lag, och därmed totalt 26 omgångar.

– Den här säsongen blir jäkligt spännande, framför allt att det inte finns några slutspelsplatser att nå och att det är en rak serie. Det ställer krav på alla. Det finns många lag som kan mobilisera och samla kraft till en viss match, men nu blir det 26 sådana matcher. Uddevalla får bära favoritskapet, och där efter är det några lag som vill utmana och där vill vi definitivt vara.

Är du nöjd med din trupp till i år?

– Det tycker jag. Sedan är det väldigt vanskligt att slå sig på bröstet för det. Vi har gjort det vi har kunnat inför det som komma skall. Sedan får vi se med tiden vad som händer med skador och spelare som kan vara aktuella för fotboll. Just nu känns det jättebra, och rent utvecklingsmässigt är vi längre fram vid den här tidpunkten än vi varit andra år.

Skoftebyns IF Futsal 2018/2019

Huvudtränare: Daniel Andersson och Christoffer Lundh

Hemmaplan: Arena Älvhögsborg

Nyförvärv: Jihad Nashabat, Patrik Burda, Haidar Bejan, Shkelqim Nuhiji

Spelarförluster: –

Placering i fjol: Fyra SFL Södra (ut i kvartsfinal)

Premiär: Söndag, 14 oktober, 14:00, hemma mot Halmstads BK