Efterlängtad trepoängare för Fredrik Augustins Torslanda

0
Foto: David Gerd

Helgen som just passerat var en hektisk sådan för flera av lagen i SFL. Majoriteten spelade nämligen två ligamatcher på två alternativt tre dagar. Torslanda IK Futsal var inget undantag, och hade två raka hemmamatcher.

Under lördagen tog de emot Örebro FC. En match som såg ut att sluta oavgjort, men med någon sekund kvar av matchen tilldelades ÖFC sin sjätte frispark som alltså resulterade i en tiometersstraff. Ett läge Anel Coralic förvaltade på bästa sätt och sköt segern till Örebro.

– Det var tråkigt för oss att den frisparken kom, för det innebar ju en straff emot oss. Så det var väldigt surt att släppa in mål så sent matchen. Det innebar ju också tredje raka uddamålsförlusten för vår del, säger Fredrik Augustin till Futsalmagasinet.

MISSA INTE: Landslagsspelaren till svenska mästarna

Men laget kunde alltså redan under söndagen ta revansch när nykomlingen Strängnäs FC kom på besök. Och det gjorde man.

– Jag skulle säga att det var en säker seger mot Strängnäs. Även om de hade ledningen hade vi mängde med chanser hela tiden, och jag var inte direkt orolig faktiskt. Jag vet hur vi har spelat och uppträtt innan under den här säsongen och spelet har sett bra ut hittills, säger Augustin.

Segern (9–6) var Torslandas första för säsongen, efter uddamålsförluster mot Borås AIK, Örebro SK och nu senast Örebro FC.

– Det var givetvis gott att vinna. Vi hade rekat dem bra och visste vad de hade för kvalitéer. Vi faller tyvärr in lite i deras hawaiifutsal och åker på några slarviga mål på det, men i det stora hela kändes det stabilt och bra.

LÄS ÄVEN: Han blir assisterande i Uddevalla

Säsongen är som bekant längre än någonsin, och det tycker Fredrik Augustin är väldigt skönt. Tidigare hade tre raka förluster under inledningen av serien varit desto mer kostsamt än det är i år.

– Det känns väldigt bra att det är en längre säsong ur ett tränarperspektiv. Tidigare år har man varit tvungen att prestera direkt och det blir ganska kortsiktiga resultat man strävar efter. Nu kan man jobba lite mer långsiktigt, säger Augustin som ändå tycker att säsongen kunde varit något kortare:

– Runt 22 matcher och tillbaka med slutspelet igen hade varit optimalt.

LÄS OCKSÅ: Nashabat: ”Publiken kan förvänta sig mer av det här”

Stämningen i truppen är fortsatt väldigt bra, menar Augustin, och nu jobbar de inför nästa tuffa kamp. Den på bortaplan mot seriens andra nykomling, Halmstads BK.

– Jag tycker Halmstad har stått upp bra hittills, det jag sett av dem är att de är lite mer organiserade än Strängnäs. Det ska bli en väldigt rolig match och vi ser fram emot den.