Futsaloraklet: SM-guld till Bajen

Det finns två stora överraskningar i årets SFL, och det säger jag inte bara för att jag själv tippade Strängnäs som strykpojkar och Hammarby till att få kämpa för sin överlevnad i botten.

Strängnäs visar att de har i SFL att göra och har spetskompetens som inte övriga bottenlag har. Så om inte huvudet spökar och skador på fel spelare kommer tror jag Strängnäs gjort något som jag inte trodde att de skulle vara i närheten av när jag såg laget förra året.

Hammarby har gjort allt rätt. Jag vet deras strategi hyfsat bra, men tyckte ändå att de satsade lite fel. Det visade sig att jag hade helt fel. Michel Basberber, Özgur Yasar och Sebastian Holmqvist är riktiga klasspelare med massor av erfarenhet. Det finns nog inget lag som har fler varianter på fasta situationer. Och ett lag jag trodde var segt och gammalt visar på knivskarp skärpa och galen kvalité. Laget växer och är nu med i toppen.

Nyckeln till att kunna gå hela vägen till medalj och kanske till och med guld heter Benny Lekström. Laget har Tolga med otroliga fötter och nu Benny med överlägset bäst utkast. Att med precision sätta bollar på fötter och bröst på pivot kommer bli otroligt svårt att försvara mot.

Hammarby har förvånat och överbevisat mig att de är ett topplag. Och jag blir inte överraskad om det blir medalj redan i år, och varför inte guld? Förutom två derbyn där allt kan hända så ser jag inga hinder för att de fortsätter att överaska mig.

Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img