Armandt tackar nej till landslaget – hintar om framtiden: ”Mycket på gång”

Säsongen avslutades på allra bästa sätt för IFK Uddevalla Futsal. I Norrköping, i SFL:s allra sista omgång, säkrades klubbens tredje raka guld.

För landslagsmålvakten Robin Armandt har det varit en speciell säsong. Efter att Uddevallas målvakt Marcus Gerd gick sönder tidigt in på säsongen hämtades han in från Köpenhamn Futsal, trots att han ännu inte hunnit spela sin första seriematch för klubben.

– Ja, säsongen har minst sagt varit händelserik. Men också väldigt rolig då vi har fått möta fler etablerade lag som visar att de har utvecklats. Hela SFL har tagit kliv, och det är riktigt roligt.

Tidigt efter ankomsten fick Malmöbon förtroendet att vakta kassen av huvudtränaren Hector Maravilla och höll unge talangen Viktor Jansson bakom sig.

Men under slutdelen av säsongen har rollerna varit ombytta. Istället har Jansson tagit över förstaplatsen.

– Säsongen har varit lite upp och ned för min del. Det började rätt bra med ÖSK-matchen och sedan Torslanda. Jag började bra, men när FC Rosengård slutade träna efter sin säsong fick jag stor brist på futsalträning. Som målvakt är man en färskvara. Det har till exempel varit lättare för Kristian (Legiec, som också pendlar från Malmö) att hålla igång. Det var jag ärlig med att säga till Hector, och när då Viktor tränade tre dagar i veckan och gjorde det riktigt bra ska han också stå. Och att pendla fram och tillbaka för att sitta på bänken blir bara dyrt för klubben, så därför har jag inte heller varit på plats på bänken under alla matcher.

LÄS OCKSÅ: Legiec om framtiden: ”Den är oviss”

Hur ser du på framtiden?

– Den är oviss. Det är mycket på gång och jag tar inget beslut nu. Sporten kommer att fortsätta att växa så här, och jag är i alla fall inte färdig med den.

Är det fortsatt spel i SFL som lockar främst?

– Det är lite blandad kompott bland lagen jag har kontakt med. Men det är klart att SFL kittlar enormt mycket. Det har varit ett bra och ett roligt år i SFL med fler lag som kliver fram, men jag kommer att ta ett beslut som är bäst för mig.

Har du fortsatt kontakt med Köpenhamn?

– Absolut. Vi har bra kontakt och det finns ett ömsesidigt intresse där. Det är också det lag som geografiskt passar bäst i och med att jag bor på den sidan av Malmö, så det tar bara 20 minuter till deras träning.

Var Robin Armandt hamnar nästa säsong återstår helt enkelt att se. Klart är i alla fall att han inte följer med landslaget till Kroatien om lite mer än en vecka. Han har tvingats lämna återbud.

– Jag börjar ett nytt jobb på Folksam som gör att jag inte kan. Min utbildning börjar samma dag. Jag har pratat med både Matija (Dulvat) och Nicklas (Asp) och de förstår mig.

Landslaget spelar en träningsturnering i Kroatien 12-18 april. Ersättare för Armandt är just klubbkompisen Viktor Jansson.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img