Klubben dementerar kontakt – Vega svarar: ”Jag fick till och med ett kontraktsförslag”

0

Under torsdagen rapporterade Futsalmagasinet om att Angelo Vega var ett av namnen som varit aktuellt som efterträdare på tränarposten efter att det stod klart att Hector Maravilla lämnar IFK Uddevalla Futsal.

För Futsalmagasinet bekräftade även Vega, som tillhört Skoftebyn under den senaste säsongen, att kontakt hade tagits. Men från IFK Uddevallas håll dementerades dessa uppgifter.

– Föreningen försöker titta efter efter något nytt, men det vimlar inte av duktiga futsaltränare som passar in i den ekonomiska aspekten. Helt plötsligt dök Angelo Vega upp som ett namn för tränarjobbet, men det verkar vara en missuppfattning. Damerna har velat ha Vega sedan Lalo (Rojas, tidigare damtränare) hoppade av. Damerna har haft kontakten med honom, men föreningen har inte haft kontakt med honom om jobbet som herrtränare, sa IFK Uddevallas Tommy Rasimus i intervju med Futsalmagasinet under torsdagen.

Angelo Vega, som alltså ska ha fått erbjudandet om att ta över klubbens herrlag, berättar att det diskuterades under en tid och att han dessutom fick ett kontraktsförslag att tänka igenom.

– Jag tycker det är väldigt konstigt att läsa det som sägs, med tanke på att vi haft kontakt sedan över en vecka tillbaka. Vi hade kontakt redan innan allt avslutades med den tidigare tränaren, och därefter återupptogs kontakten igen. Jag hade till på söndag på mig, men bestämde mig redan i onsdags för att göra det lättare Uddevalla att jobba med en ersättare inför klubbens möte som äger rum på måndag, säger Vega till Futsalmagasinet och fortsätter:

– Jag tycker att det är konstigt att dementera när jag suttit i möte kring jobbet som herrtränare. Jag har till och med fått ett kontraktsförslag på bordet för att jag skulle fundera.

Tanken ska från början ha varit en diskussion kring damlaget, då även de söker efter en ny tränare.

– Det snackades fem minuter om damerna och resten av alla samtal och möten har handlat om att ta över herrarna.

Just nu blåser det rejält kring svenska mästarklubben, där flertalet spelare väntas lämna.

– Jag lägger mig inte i vad som händer i klubben just nu med spelare och så, jag vet inte ens vad det handlar om. Jag vill egentligen bara att den riktiga sanningen ska fram och rentvå mitt namn. Så att folk inte tror att jag drar igång något påhitt.

Han avslutar:

– Det var jag som tackade nej till klubben. Det är rörigt i IFK ett tag, och det vill inte jag vara en del av. Jag känner mig klar med det. Jag hoppas såklart att klubben hittar en tränare och att situationen löser sig, för svensk futsal behöver en klubb som Uddevalla.