Skön start för Hammarby i World Cup

Hammarby IF är just nu i Kina och försvarar sitt grönvita klubbmärke och den blågula fanan i IFA World Cup. Sist Sverige hade representation var för ett par år sedan när Falcao FC som tillsammans med Lindahl FF tog brons i damklassen.

Huruvida Hammarby kommer att toppa detta återstår att se men man har onekligen fått en skön start på turneringen när man på onsdagsmorgonen inledde med att möta USA.

Efter tio minuter kunde veteranen och trotjänaren Michel Basberber ge sitt lag ledningen. Usa skulle fyra minuter senare kvittera innan Hammarby återigen kunde hitta målet, denna gång genom Mallengren.

Al Maliki fastställde sedan halvtidsresultatet med två baljor, och amerikanarna skulle egentligen aldrig vara nära Hammarby. Andra halvlek slutade 1-1 och matchen slutade med en svenskt triumf.

Nästa match för för Hammarby blir på torsdag då man ställs mot Kina.

IFA World cup: Grupp A

USA–Sverige 2-5 (1-4)

Målen, Sverige: Michel Basberber, Patrick Mallengren, Al Maliki 2, Nicolas Alejandro Vaz