Final väntar för Bajen i inofficiella VM-turneringen: ”Har presterat riktigt bra”

Hammarby har gått som tåget under IFA World Cup i Kina. Under söndagen väntar final för laget som har idel segrar på kontot.
– Jag är stolt över vårt lag, säger lagkapten Michel Basberber.

IFA World Cup är ett inofficiellt världsmästerskap och spelas i år i Kina. Där deltar Bajen och representerar Sverige – och laget har radat upp segrar. Det har till och med gått så bra att man tagit sig hela vägen till final.

LÄS MER: Hammarbys väg till finalen

I gruppspelet besegrades USA, Kina, Nepal och Nya Zeeland. Därefter väntade Australien i semifinal, där Bajen drog det längsta strået och vann med 7–3. Under söndagen väntar final mot Mexiko.

Michel Basberber, lagkapten i Hammarby, trivs helt enkelt med tillvaron i Kina.

– Det är en jättebra organisation. Väldigt proffsigt med media, hotell och allt runtomkring. Kvalitén på lagen har varierat väldigt mycket. Kina, USA, Australien och Mexiko håller hög SFL-klass, medan de andra lagen är det väldigt låg nivå på. Alla andra lag är här med deras landslag medan vi är det enda klubblaget, säger Basberber och fortsätter berätta om upplevelsen så här långt:

– Det här har varit sjukt nyttigt med lite annat motstånd än våra svenska lag. Våra prestationer har var riktigt bra och vi har framför allt satt vår höga press väldigt bra. Den stora utmaningen har också varit värmen och den tuffa matchningen, 41 grader utomhus och sju matcher på sex dagar.

Söndag klockan 7.20 svensk tid spelas finalen mot Mexiko. Då finns ingenting annat än guld i sikte.

– Vi ser fram emot en bra final imorgon mot Mexiko som verkligen presterat bra. De är väldigt tekniska och individuellt skickliga. Jag är stolt över vårt lag och vi har verkligen visat att Sverige kommit långt med sin futsal.

Han avslutar:

– Vi har till exempel redan blivit inbjudna till flera cuper runt om i världen framöver.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img