Annorlunda roll för Zekria i premiären: ”Körde en speciell taktik”

0

IFK Uddevalla Futsal föll i den inledande Champions League-matchen med 4–2. Surt, tycker lagets nummer tio Mosaddiq Zekria som i matchen användes i en något ovan roll.
– Jag spelar där tränaren vill att jag ska spela, säger han.

Gästerna från Georgien, Georgians Tbilisi, inledde målskyttet i matchen. Men sedan kunde Uddevalla både kvittera och ta ledningen – och det hela såg ut att kunna gå IFK:s väg. Men motståndarna var effektiva i sitt spel och kunde alltså till slut vinna med fyra mål mot två.

– Vi gick ut och körde vårt spel och i halvtidsvilan pratade vi om att fortsätta på samma sätt. Jag var helt övertygad om att vi skulle vinna. Men det här är varför folk älskar futsal – det vänder snabbt. Mot ett sådant här motstånd straffas man väldigt snabbt också, säger Mosaddiq Zekria som är inlånad under Champions League.

KRÖNIKA: Uddevalla spelade Champions League – vad gjorde du?

Den rutinerade SFL-spelaren har gjort flera säsonger med Nacka Juniors. Där har han vuxit ut till en av seriens främsta liberos. Men i onsdagens premiär syntes han i rollen som pivot.

– Jag är här som gäst och spelar där tränaren vill att jag ska spela. Jag spelade på min position mot slutet lite grann. Jag kan spela på alla positioner i futsal även om jag föredrar att spela där bak. Vi körde med en liten speciell taktik där vi inte skulle ha en riktig pivot i spelet, kan man väl säga.

– Jag har spelat både vinge och pivot när jag var yngre så det var inga problem.

LÄS OCKSÅ: Spelarbetygen från premiären – han var bäst

Var du nöjd med din egen insats i din första Champions League-match?

– När man förlorar är det svårt att vara nöjd. Men jag gjorde det jag skulle, spela enkelt och göra det jag är bra på. Jag är inte missnöjd i alla fall. Men hellre att jag är dålig och att vi vinner än att jag är bra och vi förlorar.

Under torsdagskvällen väntar alltså ny match för Uddevalla. Då ställs man mot tyska Weilimdorf, som även de inledde CL med en förlust.

– Vi ska spela för stoltheten. Det är många som snackar och vill se oss förlora. Först ska vi bevisa för oss själva och sedan för resten av Sverige att IFK Uddevalla är att räkna med. De som väl kom hit fick se att det finns potential i laget, avslutar Zekria.

Odds: IFK Uddevalla–TSV Weilimdorf
1: 3.75 X: 4.10 2: 1.70
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*