ÖFC vill bygga vidare på förra säsongen – med nya tränaren vid rodret: ”Han är riktigt bra”

Förra året stod ÖFC för en stark säsong som slutade med en tredjeplats.
Nu vill man visa att man kan ta ett kliv till, med hjälp av den nya tränaren Jani Paananen.
– Han har inte varit här länge men det märks hur bra Jani är, säger Christoffer Skoog i Örebro FC.

Det är en förväntansfull Christoffer Skoog som nås via telefon efter en sen träning. De sista detaljerna inför säsongspremiären hemma mot Strängnäs är finslipade och alla i truppen är i full träning. Trots storpisk i finalen av Örebro Open Futsal Cup mot lokalkonkurrenten ÖSK menar Skoog att det varit god stämning i laget hela veckan.

– Ska jag vara helt ärlig är finalen i cupen förra helgen inte något som rör mig det minsta i ryggen. Det var en turnering och har inget att göra med seriespel. De gjorde det bra, samtidigt hade vi några borta och vi var rätt trötta i benen i finalen.

Odds: Örebro FC–Strängnäs
1: 2.00 X: 5.65 2: 2.20
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Försäsongen har inte varit, som han själv menar, helt optimal. Alla har inte varit på plats och laget har inte kunnat börja träna ordentligt förrän alldeles på slutet.

– Vi har kört ordentligt i kanske två veckor. Sedan har man självklart hållit igång men det kommer nog ta ett litet tag innan vi är i vårt bästa slag, säger Skoog.

ÖFC hade en stark fjolårssäsong, en bra höst följdes upp med en stark vår och när tabellen summerades hamnade laget på en tredjeplats. Hur långt laget kommer gå i år vågar Skoog dock inte svara på.

– Det är väldigt svårt att säga, magkänslan säger att det kommer bli väldigt tajt. Det är många lag som värvat bra och som ser starka ut. Sedan kommer det bli annorlunda eftersom det är slutspel i år, det handlar om att gå till slutspel och sedan prestera bra där.

LÄS ÄVEN: ÖFC näst bästa svensklag i Nordic – med nya finnarna

Är det vad ni fokuserar på, att gå till slutspel?

– Det skulle man väl kunna säga. Tar man sig till slutspel kan allt hända, det gäller att man är i toppform när man väl kommer dit, säger Skoog.

ÖFC har en hel del ändringar i truppen inför säsongen. Den största är att laget bytt tränare. In kommer Jani Paananen, tidigare förbundskapten för Finlands landslag på U19-sidan, han har även med sig en del landsmän in i truppen.

– Det känns riktigt bra, det märks att Jani är duktig. Han vill vinna matcher, men samtidigt utveckla spelare och laget. Det kanske kommer ta ett tag innan hans spelsystem sätter sig, men när det väl gjort det kan det bli riktigt bra, säger Skoog.

Hur säsongen kommer sluta vågar Skoog inte svara på. Slutspel är delmål ett, nu fokuserar laget på premiärmatchen mot Strängnäs.

– Den kommer vi vinna, det är jag säker på. Vi kommer vara riktigt taggade och förhoppningsvis kunna visa hur bra vi är, avslutar Skoog.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img