Division 1-svepet: Försäsongskollen del 2

0

Då var det dags för säsongens andra division 1-svep som tar upp vad som händer i klubbarna nu inför seriestarten. Det är fortfarande låg aktivitet sett till hela division 1 men lite saker har allt inträffat, saker som ni kan läsa här.

MISSA INTE: Förra division 1-svepet

Division 1 Norrland

I föregående division 1-svep kunde man läsa om alla förändringar i Norrlandsserien där samtliga av förra säsongens lag inte kommer till spel i årets upplaga.

En desto trevligare nyhet för den norra futsalregionen är att Jokkmokk SK gjort klart med Andrés Moncada som tränare. Moncada som de senaste åren bland annat har tillhört Torslanda IK och IFK Uddevalla, återvänder alltså till sin förra hemort Jokkmokk och kommer därmed att träna sin nygamla klubb. Han kommer närmast från FC Lidköping United.

Division 1 Norra Svealand

Sevdah IF fortsätter med sin upprustning inför seriestarten och har nu presenterat sitt andra nyförvärv i Ivan Medugorac, som enligt klubben har meriter av proffsspel samt futsal på hög nivå.

Division 1 Östra Götaland

Senaste gången Ektorp FK nämndes i svepet så hade prestigenamnet Luciano Lorca presenterats för laget. Nu har även Marcus Dinler, Bylent Halili, Casper Frisk, Emanuel Arvidsson och Benjamin Hamzic anslutit sig. Den sistnämnde spelaren har ett förflutet i KFUM Linköping. Man har dessutom lyckats värva Ignatius Malki från Norrköping FK, men som var utlånad till Strängnäs FC förra säsongen.

Söder Futsal har sen sist presenterat två förlängningar i duon Aleks Tomevski och Mohamed Musa som blir Söder trogen även i vinter.

Nacka Juniors FF som förra säsongen trillade ur SFL gick inför nuvarande säsongen in i Sickla IF:s verksamhet och nu har det första spåret från detta börjat synas till där ett flertal spelare är klara enligt hemsidan.

FC Kalmar har förlängt med Jimmie Nilsson.

Division 1 Västra Götaland

Förra säsongens seriesexa Nol IK har gjort klart med Bita Bångens som återvänder till Nol efter två säsonger i Torslanda IK. Där noterades han för 13 mål på 23 matcher.

Sotenäs FF som med en poäng mer än Nol placerade sig på en femteplats får i sin tur klara sig utan sin målvakt Anders Jörgensen, som går till IFK Uddevalla.

Precis som vi skrev längst upp i artikeln så lämnar Andrés Moncada FC Lidköping United och kommer att träna Jokkmokk SK. Vem som tar plats bredvid andretränaren Stefan Berg återstår att se.