Division 1-svepet: Senaste händelserna i lagen

0

Om knappt två månader drar äntligen division 1 igång och även jakten på dem åtråvärda SFL-platserna. Vilka lag kommer att ta steget mot finrummet? Kommer Djurgårdens IF att studsa tillbaka till SFL likt Norrköping gjorde förra säsongen?

Det är frågor som kommer att besvaras några månader in i nästa år, men redan nu kickar vi igång division 1-säsongen med ett svep som innefattar läget i de fyra olika serierna.

Division 1 Norrland

När Division 1 Norrland tidigare under året fastslogs kunde man konstatera att Thoréngruppens FF inte kommer till spel till årets upplaga. Umeåklubben som har en säsong i SFL har de två senaste säsongerna vunnit Division 1 Norrland, men inför förra säsongens SFL-kval så lämnade man återbud.

Sedan årets seriefördelning fastslogs så har Robertsfors FF samt Gimonäs Umeå IF utgått från serien vilket innebär att sex lag kommer till spel denna säsong. Detta innebär också att inget lag från förra säsongens division 1 är med i årets upplaga.

Kaspiska FFK som stod med när serien fastslogs har ersatts av Arjeplog FC Galaxy.

Division 1 Norra Svealand

Från denna serie finns det inte så mycket att rapportera ifrån. Den mest kändaste nyheten är förra säsongs SFL-kvallag Västerås AFG som tappar Ahmad Moniry till Örebro SK Futsal.

En annan nyhet var att Sevdah IF gjort klart med Goran Serensec med erfarenhet från kroatiska division 2 i futsal.

Division 1 Östra Götaland

FC Kalmar som under debutsäsongen knep andraplaceringen bakom Norrköping FK, har under sommaren jobbat med sitt lagbygge och har hittills presenterat ett flertal förlängningar. Det tyngsta förläningen är den av Karvan Delashot som mäktade med 30 mål för Kalmar.

Ektorp FK har liksom dem inte legat på latsidan. Förutom värvningen av av Luciano Lorca, så har Haris Sijaric och Azad Mutlu deklarerat att de fortsätter i Ektorp.

På ledarsidan så står det klart att spelaren Slaven Novoselac även går in som manager. Ett flertal namn har också tagit plats i ledarstaben där man bland annat har lyckats få till en prestigevärvning i fystränaren Jonas Hellberg, som har ett förflutet i IFK Norrköping.

Förre SFL-klubben Djurgårdens IF har sedan tidigare presenterat sportchefen Victor Lindsö och den spelande/ assisterande tränaren Jan Tauer från Vollmars FF, vilket Futsalmagasinet tidigare har skrivit om.

Seriekonkurrenten från samma stad Söder Futsal som slutade femma i serien, har förstärkt ledarstaben med Babak Arfaie som har en bakgrund inom Djurgårdens IF Fotboll.

När det kommer till truppen så hoppas man enligt hemsidan på att kunna presentera namn inom kort. Provträningar kommer att ske i september.

Dribbla United FK från Motala är nykomling från division 2, och förbereder sig just nu inför debuten. Man har dock inte presenterat något men provträningar har förekommit under sommaren. Charbel Hanna och Kristian Issa som förra säsongen representerade klubben kommer denna säsong att spela i SFL med Norrköping FK.

När det kommer till de övriga lagen så är det ganska tyst i dagsläget.

Division 1 Västra Götaland

FC Lidköping United som förra säsongen föll på målsnöret i SFL-kvalet mot seriekollegan Libertá FC, har inför säsongen stått för en av de stora knallarna när man presenterade Andres Moncada som huvudtränare.

I övrigt så har man under våren presenterat några nyförvärv och ett flertal förlängningar där bland annat lagkaptenen Gabriel Matanovic deklarerade att han stannar i Skaraborgsklubben.

FC Rosengård i samma serie ser ut att få klara sig utan huvudtränaren Alexandre de Santana som under sommaren presenterades för Bröndby IF Futsal i den danska ligan. Denna klubb kommer Rosengård att sammarbeta med på olika vis.

När det kommer till de övriga lagen så är det även här ganska tyst i dagsläget.

MISSA INTE: SFL: Klara Nyförvärv och spelarförluster