Masic: ”Ålder är bara en siffra”

0

Almin Masic är född 1999, precis innan millennieskiftet. Han har redan hunnit med ett utlandsäventyr i fotbollen och spelar för närvarande i IFK Kumla i Division 2 som vänsterytter. I futsalen är det ÖSK som gäller där han under kommande säsong skall drillas av Mikko Seppälä och Victor Huerta.

Tidigare har han mest spelat på skoj, men fick frågan i våras att komma ner och träna med ÖSK av Victor Huerta. Därför trodde han det först var ett skämt när Lasse Ternström ringde och ville ha med honom på landslagslägret.

När andra spelare har fått ta ledigt från jobbet eller har semester har Masic sommarlov. Åldern kanske bara är en siffra, men det faktum att Almin är yngst gör också att han fick äran att bära materialet till och från träningen. Vi fångar upp honom med ett bollnät på ryggen och frågar hur han tycker lägret har gått.

– Det känns bra. Det känns bättre och bättre för varje dag som går. Man kommer in i det mer och mer, i början var man blyg. Jag känner ju inte alla grabbarna, men sedan släppte det.

Senad Berisha avbryter intervjun och påstår att det inte går att lita på vad Almin Masic säger, han ljuger hela tiden och skall ha gjort det på resan ner. Miran Abdulrahman Mohammad försöker också störa Masic som visar trots sin unga ålder att han är medietränad. Jag frågar hur relationen med ÖFC-killarna är.

– Miran det räcker, jag måste vara seriös nu! Nej men det är bra, det är bra. När vi är här så tänker vi inte på det. Senare, när vi möts i Örebro, då är det krig. Utanför planen är vi kompisar.

Mycket är nytt för 18-åringen som inte hållit på med futsal allt för länge. Matija Dulvat och Lasse Ternström korvstoppar spelarna med taktik, vilket givetvis är nyttigt men mycket att ta till sig. Almin säger att han kommer ta med sig allt de säger, alla erfarenheter han har fått under lägret.

– Man ser att Matija och Lasse verkligen kan futsal. Allt de säger, det får man ta in och försöka lära sig. Jag är glad att jag är här, jag lär mig mycket. Det hoppas jag ta med mig in i säsongen.

LÄS ÄVEN: Målet är SFL-kval

Under träningen blev det dock inget spel för talangen som skadat sig i baksidan. Givetvis inget man önskar sig när det är landslagsläger.

I början av lägret skall han ha tänkt en del på det faktum att många spelare är äldre och rutinerade. Flera har gjort både landskamper och mål för Sverige, men efter att ha joggat lite glömde Almin bort det.

– Det är inget man tänker på futsalplanen. Ålder är bara en siffra, det är vad man presterar på planen som spelar roll.

Ålder kanske är en siffra och prestationen är det väsentliga, men för en spelare som Almin Masic är givetvis siffrorna i poängkolumnen viktigt. Givetvis vill han bidra framåt för sitt ÖSK genom att göra ett par baljor.

– Det skall bli en del. Sedan är det viktigaste att vi vinner, om jag gör ett par mål är det bara en bonus.

Mikko och Victor kommer alltså bli nöjda med dig?

– Det är klart!

LÄS ÄVEN: Solberg om vikariatet