Torslanda övertygade – vann med tvåsiffrigt

0

Warta Futsal debuterade för nästan exakt ett år sedan, då mot Torslanda IK. Under söndagen skulle det vara dags igen för de båda kombatanterna att drabbas samman igen i Björlandahallen.

Torslanda, som på förhand hade flertalet provspelare, visade direkt i öppningen att man var storleken större. Större delen av bollinnehavet skulle man ha under hela matchen, däremot dröjde det långt in i första halvlek innan man fick ett farligt läge.

Victor Edvarsen som riktigt blommade ut i Torslandadressen föregående säsong var ett ständigt hot framåt, med sin spelförståelse, fina mottagningar och vassa skott. Det skulle även vara han som öppnade målskyttet för de svarta med ett underbart skott i krysset.

Vi skulle också bjudas på en riktig delikatess som avslutades med att Andréas Haglund satte bollen i öppet mål. Torslandas provspelare Furuholm, i kombination med William Lännholm fick Wartas spelare att likna konor när man spelade sig igenom försvaret.

Warta skulle inte vara ofarliga. Även om man i huvuddel fick försvara mot ett anstormande Torslanda hade man väldigt många fina sekvenser. Bland annat en fast variant som ställde Joakim ”Bellman” Andersson i målet och han var inte den enda. Hela Torslandaförsvaret stod kvar flera sekunder efter och undrade vad som hände.

LÄS ÄVEN: Brödrarpar till Norrköping

Det smällde på ordentligt, trots det faktum att det var träningsmatch. Mellan sekvenserna blev det även en del munhugg, som är sådär trevligt trots att det inte är säsong.

Warta hade även dem en del provspelare, bland annat Younes Raisis lillebrorsa Joakim Raisi. Till och med tränare Lars Torstensson fick göra ett par byten på planen, något Fredrik Augustin inte gjorde.

Målvaktstränare Andrés Moncada kommenterar efter matchen:

– Kul att grabbarna spelade såpass bra med tanke på att vi inte har haft så många träningar ihop. Resultatet är oviktigt egentligen, men det är klart att det skall synas skillnad mellan SFL och Division 2. Nu har vi flera inbokade träningsmatcher kommande veckorna som kommer hjälpa oss att få ihop truppen.

Även tränare Lars Torstensson i Warta Futsal kommenterar:

– Vi är med första femton minutrarna. Vi är med i försvaret och hänger med i markeringen. Sedan så börjar orken tryta och då märks det tydligt att det är en nivåskillnad. Det blir lite fulspel från vår sida, lite försvarsmissar, men killarna gör det under förutsättningarna bra. Flera av dem har inte träffats innan eller spelat ihop. Resultatet är rättvist, samtidigt som jag tycker, att om vi hade skött försvarsspelet lite bättre hade det inte blivit tvåsiffrigt. I helhet är jag väldigt nöjd, men vi har en del att jobba med kommande träningar.

Matchfakta:

Träningsmatch

Torslanda IK – Warta IF 10-3 (5-1)

Målskyttar, Torslanda IK: Victor Edvardsen (3), Erik Johannesen (3), William Lännholm, Hampus Furuholm, Tobias Haglund, Andréas Haglund

Målskyttar, Warta: Aleksandar-Sasa Rupar, Emil Pettersson

LÄS ÄVEN: Ternström vill ha revansch