KLART: Uddevalla gör klart med nygammal tränarstab

0

Föregående vecka stormade det en del kring IFK Uddevalla Futsal, då Angelo Vega avgick. Det sades då att en lösning skulle presenteras nästkommande vecka. Under torsdagen meddelas det att man kallade till presskonferens, på fredag. Klockan 13 inledde Dennis Fredriksson, klubbchef för IFK Uddevalla, presskonferensen och presenterade den nya ledarstaben.

Harry Gerd, sportansvarig styrgruppen, berättar att man sökt brett efter en ny lösning, där det blir en nygamla lösning i Mikael Alfredsson och Jonas Karlsson. Alfredsson, som varit matchcoach senaste säsongen gör alltså en comeback och kommer fortsätta axla det ansvaret.

LÄS ÄVEN: Skottfint värvar från IFK Göteborg

– Vi skall vara unika genom att utveckla vårt sätt att spela. Vårt gamla sätt att spela kan alla spelare, men det känns som att vi kan bli för sönderlästa med det. I och med att vi har så många spelare i landslaget kommer vi använda den kompetensen för att försvara vårt SM-guld, säger Tommy Rasimus som sitter i IFK Uddevalla Futsals styrgrupp.

Jonas Karlsson kommer ha huvudansvar för trupp och träningar. Karlsson har tidigare varit spelande tränare för Munkedal under en säsong samt A-lagstränare för IFK Uddevalla fotboll. Nu blir det alltså futsal i IFK Uddevalla futsal och SFL. Kalle, som han också kallas, är just nu tränare för IFK Uddevalla fotbolls U15-lag, där han föregående säsong tog U15-laget till futsal-SM i Helsingborg.

LÄS ÄVEN: Storm i Uddevalla