Patrik Falk irriterad efter comebacken: ”Vad skall jag säga om den här skiten?”

0

– Vad skall jag att säga om den här skiten, säger Patrik Falk sådär grinig som en vinnarskalle är efter en förlust.

Hade man inte sett matchen skulle man förstå hur det hade gått ändå när man tittar på Patrik Falk. Vi möter upp honom direkt efter matchen i omklädningsrummet, där han tar god tid på sig och är den sista som lämnar.

– Det är alltid tungt att förlora, jag har inte mer att säga än att Uddevalla gör mer mål än vi gör.

Gais och Uddevalla är två lag som delar filosofi vad gäller att säga hög press i försvar, men makrillarna lyckades inte lika bra med det i matchen som bohusläningarna.

– Jag vet inte vad skillnaden mellan oss är, vi sätter hög press som vi har sagt att vi skall göra, så vi kan sno åt oss bollen. Sedan tycker jag att vi har målchanser i matchen, men Uddevalla blir bättre och bättre ju äldre matchen blir. Jag tror nog att vi har lika många lägen som Uddevalla har i matchen, sätter vi fler lägen då hade det varit en jämnare historia. Uddevalla visar sin tyngd och gör fler mål på sina chanser än oss. De visar att de är ett av de bästa lagen i Sverige.

MISSA INTE: Maravilla efter comebacken mot Gais

Efter att ha varit borta en längre tid på grund av skada är nu Patrik Falk tillbaka för sitt Gais. De som följer laget vet vilken viktig spelare han är, något som även tränare Patrik Persson är noga med att betona.

– Vi får ta match för match. Det är givetvis väldigt roligt att vara tillbaka, men man är en bit ifrån den form jag hade innan skadan. Nu har vi två matcher till innan nyår där vi får kämpa på.

Tillbaka från skada och ett mål signerat Gais lagkapten direkt. Falk är glad över att vara tillbaka och producera, även om det inte räckte till seger.

– Det är alltid gött att göra mål, särskilt när man får göra det för laget.

Med en Patrik Falk tillbaka i laget lär Gais vara fyllda av självförtroende, särskilt när spelet har gått från klarhet till klarhet på sista tiden.

– Vi började ganska tungt, vi kanske blev tagna lite av stundens allvar. Fortsätter vi dock såhär tror jag att vi kommer ta fler poäng i serien. Vi är på väg mot något bra tror jag, vi får ha tålamod. Jobba på de grejerna som är bra och ännu mer på de saker som vi är sämre på.

LÄS ÄVEN: Tomtehälsningar i julkalendern