Efter mardrömsskadan i genrepet – Maravilla nöjd över segern i återkomsten

0

Efter en lång tids skadefrånvaro var Uddevallas lagkapten Hector Maravilla åter tillbaka i matchen mot Gais. Efter att ha vunnit matchen på bortaplan med 5-2 mötte Futsalmagasinet upp en nöjd Maravilla:

– Det känns väldigt bra. Vi börjar dåligt i första halvlek, men samtidigt för Gais det bra. De går upp till ledning med två bollar, innan vi hittar tillbaka och gör 2-2 innan halvlek. Väl då snackade vi att bara gå ut och köra, få fart på bollen. Jag tycker vi gör en bra andra halvlek och vinner välförtjänt.

Under de första tio minuterna var det tungt för Uddevalla, som hamnande i underläge, men även för Maravilla. Det var ett tag sedan han spelade en hel match, och det märkte han också.

– Personligen var det ganska tungt första tio, det skall jag inte skoja om. Det var jobbigt, men det var också kul. När vi gör 2-1, då känner jag att vi kommer in i matchen. Vi har spelat futsal länge i Uddevalla och legat under många gånger, så vi vet att inget är slut förrän det är slut. Det är bara att köra på.

MISSA INTE: Gaistränaren nöjd trots förlust

Vändningen i matchen var något som lagkaptenen minst sagt var delaktig i, när han efter ett snyggt väggspel tryckte dit första reduceringsmålet i nättaket.

– Det var otroligt skönt. Jag är ingen notorisk målskytt direkt. Det var ett fint mål, vi spelade oss ur en hög press, klapp-klapp upp i nättaket. Som sagt gör jag inte många mål, men när jag väl gör dem ser jag till att de blir snygga, det är lika bra, säger Hector och skrattar.

Även om det inte bar frukt under detta mötet tycker Hector Maravilla att det är bra att Gais spelar på de sätt de gör, med hög press, istället för att backa hem och kontra.

– Det är roligt att de försöker, mer lag måste försöka med det. Det går inte att bara backa hem i 40 minuter, man kan göra det periodvis i matchen. Jag tycker Gais gör det bra, de ger oss en bra match.

Efter att ha tappat poäng sent mot Borås, som fortsatt är obesegrade i serien, är varje poäng givetvis viktig, för att i en eventuell final vara det högst rankade laget och få hemmaplansfördel. Även om Uddevalla kanske inte börjat drömma sig bort mot en final var givetvis poängen mot Gais viktig för toppstriden.

– En vinst är alltid en vinst. Serien börjar bli tajt och tredje- och fjärdeplatsen, så det var bra att få ett litet ryck här. Segern var jätteviktig, absolut.

Ja seger såhär strax innan jul, men det blir inte mycket till julbord under ledigheten för Maravilla.

– Nej, vi spelar ju match den 22 och 30 december, så det blir full träning istället. Jag är jäkligt glad att vara tillbaka, nu är det bara att köra vidare.

LÄS ÄVEN: Inget lag för Fågelfors