ÖSK fortsätter värva – fjärde nyförvärvet på plats: ”Stor potential och rätt karaktär”

Örebro SK Futsal ligger inte direkt på latsidan under maj månad. Man presenterade nyligen Alen Rastoder, senast i SM-finalisten Örebro FC, som då blev klubbens tredje nyförvärv. Tidigare har man presenterat målvakten Adam Friis och Henrik Lara Rodriguez.

Under fredagen offentliggjorde man också sitt fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen. Presenterades gjorde 24-årige David Johansson, som klubben enligt sin hemsida ska ha haft ögonen på i ett antal år.

– En värvning med stor potential och rätt karaktär. Det är en spelare vi har haft koll på under en tid och som vi vet skulle tillföra mycket kvalitet till vilket SFL-lag som helst, säger tränaren Jacob Nilsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– David är en väldigt skicklig spelare med bra spelsinne och en känslig högerfot. Han kommer vara användbar på flera positioner och dessutom otroligt laglojal.
Att man är en erkänt duktig fotbollsspelare på hög nivå betyder inte per automatik att man är en duktig futsalspelare, vilket det finns flera exempel på. Men i David Johansson har ÖSK hittat helt rätt.

LÄS MER: Skyttekungen lämnar nedflyttade laget för Örebro SK

Johansson spelar för tillfället fotboll i Nora BK, men har ett förflutet i både Örebro SK och Karlslund. Futsalen har spelats i Latorps IF, precis som målvakten Adam Friis.

– Under fjolåret gjorde han stort avtryck i både DM och kvalet till division 1 med Latorps IF, och nu får han prova vingarna i SFL, och det ska bli väldigt spännande att följa hans framsteg under säsongen, menar tränare Nilsson som vill poängtera Johansson känns redo för den stora scenen:

– Det är inte helt lätt att bara plocka in duktiga fotbollsspelare från fotbollen och tro att det bara flyter på, det krävs en viss karaktär och vilja för att anpassa sig och dessutom ha kvaliteter individuellt som passar både sporten och laget. Där känns David helt, helt rätt.

Spelaren själv kommenterar övergången:

– ÖSK har varit intresserade i flera år och nu kändes det rätt. Intresset för futsal växer hela tiden och ÖSK har något spännande på gång och jag vill vara en del av det, säger David Johansson till klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ: Sex tunga namn förlänger med ÖSK Futsal

(Foto: ÖSK Futsal)

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img