INFÖR SÄSONGEN: Strängnäs FC: ”Kan bli en obehaglig överraskning”

Strängnäs Futsal Club är en av två nykomlingar i Sveriges högstaliga till den här säsongen. Försäsongen har visat att de inte är i SFL för att bli en slagpåse, utan nu börjar en rejäl satsning i Strängnäs i såväl representationslag som organisation.

– Nu är det en vecka kvar till premiär och det gäller att försöka få ihop det sista på träningarna och få ihop gruppen. Nu är all fotboll avslutad, och det gäller att kötta på nu och verkligen ge futsalen en ärlig chans. Tyvärr, precis som för de flesta, är det på lite bekostnad av fotbollen som vi inte alltid fått träna och spela ihop det lag som vi har, säger Strängnäs assisterande tränare Edin Skorupan och fortsätter:

– Får vi ihop alla bitar på plats kan det bli en jäkligt bra och rolig säsong för oss. Vi kan bli en obehaglig överraskning för lagen. Vi har en väldigt bra spets på de positioner man behöver ha. Sedan har vi ett väldigt starkt kollektiv, en stomme kompisar som blivit ett seriöst lag.

LÄS OCKSÅ: Imponerande Strängnäs vann klart mot SFL-laget

Strängnäs FC vann i fjol sin division 1-serie, och kunde via kvalspel mot Täfteå IK ta sig hela vägen upp till den svenska futsalligan. 

– I fjol tränade vi knappt, medan vi i år tänker mycket mer futsal och det är riktiga träningar där vi sätter grunderna. Vi är verkligen ett futsallag nu, säger han och sammanfattar fjolårssäsongen:

– Vi började ganska starkt, sedan blev vi av med stommen när sju stycken åkte till Thailand. Men i det stora hela är vi såklart supernöjda. Det var mer än ett lyckat år i och med avancemanget.

LÄS MER: Skyttekungen kvar i Strängnäs: ”Kommer debutera i landslaget”

Hur tycker du er försäsong har varit?

– Den har varit till och från. Som jag sa så är vi väldigt beroende av att fotbollskillarna är med. Vi har sju killar från ett och samma fotbollslag, och fått utgå lite ifrån hur det sett ut för dem. Vi har kört en gång i veckan, men från och med nu är det två gånger i veckan. Vi utvecklas för varje dag och för varje träning. Vi är ett gäng där vi har högt i tak. Alla får säga vad de tycker, och så tar vi det därefter, säger Skorupan.

Premiären närmar sig, och för Strängnäs del väntar finalisten Örebro FC på bortaplan nästa onsdag. 

– Vi har haft en väldigt bra uppladdning, men det är klart att man hade velat ha fler samlingar ihop. De flesta lagen hade såklart velat göra resor som ÖSK och Bajen och åka iväg och svetsa ihop laget. Vi kommer ha en gemensam dag på lördag där vi svetsar samman laget ännu mer. Det gäller att bevara den fina trivseln som finns i truppen, det kommer man långt på.

Vad är målet med den kommande säsongen?

– Prion är såklart är att bli ett etablerat SFL-lag, men framför allt vill vi sprida futsalen här i Sörmland. Då menar jag inte bara för publiken, utan att det även kan bli ett alternativ för unga att spela futsal på vintern. Vårt mål är att starta en ungdomsverksamhet nästa vinter, och det blir såklart lättare om vi är ett etablerat SFL-lag. Nu har mycket energi lagts på allt inför SFL-säsongen, säger Skorupan som tycker att de fått till ett slagkraftigt lag i år:

– Vi är nöjda med det vi har, och vi har behållt det vi haft samt spetsat med några nya. Vi kommer få in ett riktigt klassförvärv i veckan, och det är en spelare som kommer göra stort avtryck i serien. Det var mycket roddande för att få till det, men äntligen verkar det bli klart. 

LÄS OCKSÅ: Han blev först att förlänga med Strängnäs

Vem den spelaren är lär vi få veta inom en snar framtid. Men lita på att Strängnäs är i SFL för att stanna.

– Vi känner att vi har två-tre spelare på varje position som kan gå in i SFL och inte göra bort sig. Med fullt lag känner vi ändå att vi är med och matchar de SFL-lag vi mött, så det ska bli en oerhört rolig och spännande säsong.

Strängnäs Futsal Club 2018/2019

Huvudtränare: Mikael Hedlund

Hemmaplan: Thomas Arena Strängnäs

Nyförvärv: Ahmed Ibrahim, Felix Wall, Emil Fritzell

Spelarförluster: Alexander Johansson, Oliver Mäntykorpi

Placering i fjol: Etta i division 1 södra Svealand 

Seriepremiär: Onsdag 17 oktober, 19:00, borta mot Örebro FC

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img