Inga överraskningar trots kris i Blåvitt

Vilken härlig futsalhelg! Själv fick jag förmånen att se det live för första gången den här säsongen. Jag skulle syna nya och hittills tråkiga ÖSK Futsal mot frejdiga Halmstad och trodde faktiskt på skrälläge för Hallands stolthet.

Jag fick i stället se ett ÖSK som Honken fått att ta löpen. Och första halvlek var nog det bästa jag sett av laget på mycket länge. Okej, det var en nykomling som stod på andra sidan men egentligen spelar det ingen roll. Det handlar om att ta löpningarna 45 meter åt båda håll. Halmstad kammade noll i Närke. Trots stundtals bra spel var man aldrig nära mot någon av Örebrolagen. Men HBK kan hänga kvar om de börjar ta poäng mot de andra bottenlagen.

Tittar man på tabell och resultat så här lång är det inga jätteskrällar. Möjligen Hammarbys seger mot Blåvitt. Positiva överraskningar är ÖSK och Hammarby även om ÖSK ställts mot rätt behagligt motstånd. Hammarby imponerar och tar mitt bottentips på dem till fiaskostämpel.

Att Borås slår Uddevalla är starkt och visar att de är ett topplag att räkna med. Örebro FC imponerar med att inte imponera och ändå vinna. Det är ingen slump att de gör det heller. Några riktigt fina klassmål senast mot Halmstad och en Senad på artisterihumör.

Blåvitt är illa ute. En poäng på fyra matcher är inte bra men heller inte överraskande. Man har mött både Borås och Uddevalla. Blåvitt kommer inte åka ur serien, men en topplacering kan snart vara att glömma. Man har nu Nacka och Örebro FC på bortaplan. Två topp lag som man nu redan i omg 5 och 6 är piskade att slå om man ska vara ett topplag i år.

Och ska vi nu leka elaka tankar om Blåvitt kan det vara en poäng efter sex omgångar och så har man Djurgården hemma innan derbyt mot Torslanda. Och att gå in i ett derby som topptippad medaljkandidat med fiaskostämpel, ja inget jag skulle vilja.

Nu är vi inte där men det är inte ett osannolikt scenario. Men får dom till det kan som lika gärna ha vänt skutan o komma stärkta efter sex poäng mot två topplag.

Ja, som ni ser. SFL är redan nu fruktansvärt spännande.

Linköping är nog annars sig likt med en katastrofstart på säsongen. Men i år kan det bli tufft för Östgötarna. Räddningen ligger fyra mil österut. Norrköping kommer göra Strängnäs sällskap till division 1.

Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img