Huerta inför derbyt: ”Roligaste matchen på säsongen”

Örebro SK har haft en tung säsong. Efter 17 spelade matcher är laget endast fyra poäng från nedflyttning, något lagets tränare Victor Huerta hoppas kunna ändra på i kvällens derby mot Örebro FC. ”Alla poäng är viktiga”, säger Huerta till Futsalmagasinet.

Victor Huerta har varit involverad i ÖSK länge och när Honken lämnade laget för några veckor sedan var han en av de som tog över tränaruppdraget. Kvällens derby blir Huertas första som huvudtränare.

– Jag tycker det känns bra. Vi har ändrat lite i träningsupplägget senaste veckorna, bland annat ökat dosen, säger Huerta.

Förutom att det är en viktig match för båda lagen tabellmässigt är den även viktig på ett annat sätt. Inför matchen kommer lagets bortgångne materialförvaltare Rolf ’Roffe’ Helander hyllas.

– ’Roffe’ var en fantastisk människa. Han hann även vara i ÖFC i period så det kommer bli känslomässigt,. Jag hoppas att det kommer mycket folk. Förra derbyt var det ungefär 700 tror jag, det hade varit häftigt med ännu fler, särskilt eftersom vi ska hylla ’Roffe’, säger Huerta.

LÄS OCKSÅ: ÖFC-tränaren inför derbyt

Förra derbyt slutade 2-2, ikväll hoppas Huerta att man vågar släppa handbromsen. Dels för att ge publiken något kul att titta på, men även för att ge ÖFC en ordentlig match.

– Vi kan spela riktigt bra, men vi får inte vara för fega. Förra derbyt var ganska tillknäppt vilket det kan bli i ett derby. Men sett till tabellen är det ju vilken match som helst, det är bara att köra på, avslutar Huerta.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img