2019 lider mot sitt slut – här är årets ”Futsalmagasinet awards”

2019 är nu nästan över. Årets sista dag är här och snart övergår dag till kväll och festligheterna tar vid. Men innan dess är det dags för Futsalmagasinet att dela ut lite utmärkelser.

LÄS MER: Futsalmagasinet awards 2018

Vi kör!

Årets fest: VM-kvalarrangemanget i Alingsås
Få gånger har SvFF prickat rätt med så mycket som man gjorde i Alingsås i slutet av januari. VM-kvalet spelades i en på alla sätt helt perfekt arena för det svenska landslaget, Estrad. Gert Nilsson, som ansvarar för dessa större arrangemang för förbundet, var hur nöjd som helst och ville mer än gärna ha alla matcher för åtminstone herrlandslaget där. Jag kan bara hålla med. En otrolig publikfest i perfekta faciliteter.

Årets soppor: Falcao FC och IFK Uddevalla
Soppa kan nog vara en underdrift för vad man ska kalla det som hände med Falcaos och IFK Uddevallas damlag. Det må ha grott länge, men den exit som blev i de båda klubbarna var allt annat än vacker att se och uppleva från sidan. Exakt vad som hänt kan man såklart inte fastställa då det som alltid finns två sidor av ett mynt, men skilsmässor som dessa bör skötas snyggare.

LÄS MER: ”Om ni inte skriver på får ni aldrig spela futsal”
LÄS MER: IFK Uddevalla lägger ned damverksamheten

Årets värvning(ar): Francis och hans fyra brassar
Skoftebyn har alltid varit ett bra lag. Absolut. Men de har trots allt inte varit mer än stabila, för någonting har saknats. De pusselbitarna har nu fyllts av en kvintett brassar. Francis Maciel, klubbens nya huvudtränare, och fyra spelare som hämtats in från Brasilien. Nu har Skoftebyn det där extra som behövs för att verkligen utmana om guldet.

Årets ras: Halmstads BK/KFUM Linköping
Herregud vilket resa dessa två lag har gjort. Åt fel håll, dock. I fjol spelade båda klubbarna i SFL. Nu ligger båda sist i sina respektive division 1-serier. KFUM Linköping med fyra poäng på nio matcher (och 86 insläppta(!)) och HBK utan poäng i sin serie på tolv försök med totalt 73 mål i baken). Det pratas ofta om att det är tufft att åka ur en serie, och det är det ju bevisligen. Norrköping är väl dock exemplet som bevisar motsatsen.

Årets raket: AFC Eskilstuna
Gick obesegrade genom division 1, genom det på förhand otroligt tuffa och ogynnsamma kvalet till SFL och sedan även helt obesegrade under en handfull matcher i SFL. Länge toppade man serien och inget såg ut att stoppa laget där i princip alla är barndomsvänner. Nu har laget visserligen hunnit förlora, men det är en höst i högstaligan man kan vara stolt över.

Årets sabbatsår: Stefan Ostojic
Stefan Ostojic med ett flertal landskamper i bagaget spelade i fjol för Nacka Juniors, men bestämde sig likt många andra att lämna. Ett antal lag visade sitt intresse, men Ostojic saknade det sista tecknet på en ordentlig satsning. Då även ekonomiskt. Sagt och gjort bestämde han sig för ett sabbatsår. Men suget blev för stort och redan innan jul gjorde han sin debut i Djurgården, där han kommer spendera resterande del av säsongen.

LÄS MER: ”Om man är bra på något ska man inte göra det gratis”

Årets ”Snart vänder det”: ÖSK Futsal
Spöket Örebro SK. Hur kommer det sig egentligen inte riktigt fungerar i det laget. Man har ju i flera år tyckt, och säkerligen känt själva, att man haft spelarmaterialet för att prestera bra mycket bättre än man gjort. I år plockade man in ett antal vassa nyförvärv, förlängde med viktiga spelare samt fortsatte med hyllade tränaren Tekle Ghebrelul. Men över halva säsongen har nu spelats och man ligger på kval nedåt, fyra poäng från degradering. Kommer det att vända snart, eller?

Årets pensionär: Fredric Nilholt
Tack för alla år, domare Fredric Nilholt. Ordförande för Elitdomareföreningen i futsal och varit med längst av alla. Nu har Fredric tackat för sig – och vi vill såklart tacka honom tillbaka. Alltid trevlig och bra att prata med! Njut av din pension (från futsalplanen, i alla fall…)

Årets jultomte: Örebro FC
Läs mer nedan:

TACK FÖR I ÅR, HÖRRNI! Nu är det dags att både stänga det här futsalåret och datorn i mitt knä. Det har på många sätt varit ett otroligt år och jag är övertygad om att 2020 kommer toppa det!

Vi ses nästa år!

David Gerd
Ansvarig utgivare/chefredaktör


Ladda ned Futsalmagasinets app:

Här hittar du appen på Appstore
Här hittar du den på Google Play

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img