Halvvägs in – här är höstens SFL-femma

SFL har nu kommit halvvägs när elva av 22 omgångar är färdigställda. I topp hittar vi Hammarby som imponerat stort under årets säsong. Det har även Skoftebyn, IFK Göteborg och AFC Eskilstuna som jagar på där bakom.

Men vilka spelare har imponerat mest den här hösten/vintern? Här har jag tagit ut min ”drömfemma” från första halvan av SFL.

Målvakt: Divar Matte (AFC Eskilstuna)
Motivering: Var starkt bidragande, om inte avgörande, i att AFC Eskilstuna inledde på det otroliga sätt som man faktiskt gjorde i SFL. Räddade sitt lag otaliga gånger och såg till att offensivt skickliga AFC hade en stark sista utpost att förlita sig på.

Libero: Alan Arslan (Hammarby IF FF)
Motivering: Har egentligen gått från klarhet till klarhet och är utan tvekan en av Daniel Blancos viktigaste pusselbitar i detta starka lagbygge. Inledde säsongen med en hel del poäng från sin liberoposition och avslutade hösten med att debutera i det svenska landslaget. Precis som Hammarby har Arslan imponerat stort under den första halvan av säsongen.

Högervinge: Sebastian Holmquist (Hammarby IF FF)
Motivering: Stirrar man sig blint på en skytteliga ligger inte denna landslagsspelare i topp – men i en match ligger han på ett eller annat sätt alltid i topp. Arbetar stenhårt för sitt lag såväl defensivt som offensivt. Ger sig aldrig, och är dessutom tekniskt duktig och snabb vilket renderat i några härliga solonummer i år. Viktig krigare i Bajen.

Vänstervinge: Maicon Tauan (Skoftebyns IF)
Motivering: In kom denna lirare tillsammans med tre polare från Brasilien och sedan dess har han tagit ligan med storm. Lite tid att anpassa sig inledningsvis i serien, men sedan small det till rejält runt Maicon Tauan. Har nu gjort imponerande 16 mål på elva matcher. Viktig del i Skoftebyn som gått starkt.

Pivot: Adnan Cirak (Strängnäs FC)
Motivering: Slutar aldrig att prestera. Otroliga 39 mål och skytteligaseger i fjol. I år har han spelat tio matcher. Hur många mål? Jo, 28 (!) stycken. Adnan Cirak har dessutom blivit en viktig del av landslaget där han säkerligen redan nu spelat till sig en plats i kommande EM-kvaltrupp. Lagkapten och stora stjärnan i ett Strängnäs som tagit stora kliv sedan fjolårssäsongen.

Bubblare: Hampus Furublad (libero, Torslanda), Donat Gashi (vinge/pivot, IFK Uddevalla), Ayoub Abassi (pivot, AFC Eskilstuna)

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img