Tydligt budskap från IFK Göteborgs tränare: ”Vi ska vinna SFL”

Katastrof första halvan och succé andra halvan – så kan man sammanfatta IFK Göteborgs fjolårssäsong. Nu vill laget visa att man kan vara bra från början till slut.
– Förra vintern kändes som en lång transportsträcka till den här säsongen, säger lagets huvudtränare Nicklas Asp.

På lördag drar årets upplaga av SFL igång det är IFK Göteborg som får inviga serien när man tar emot Djurgården på hemmaplan. En hemmaplan som man denna säsong faktiskt kan kalla för hemmaplan. Förra säsongen flyttade laget runt mellan olika hallar, denna vinter kommer laget husera i Lundenhallen.

– Det blir bra, skönt att vi kan ha vår egen bas. Tyvärr tränar vi inte där hela tiden utan flyttar runt en del på veckorna, men vi har i alla fall en ordentlig hemmaplan när vi spelar match, säger Asp.

LÄS OCKSÅ: IFK utan chans och utslaget mot tyskarna

Förra säsongen blev lite märklig för ’Blåvitt’. Efter en höst där laget radade upp förluster stod man helt plötsligt för en tvärvändning. De sista tolv omgångarna förlorade laget endast en match och krisläget i tabellen förvandlades i slutändan till en komfortabel sjundeplats. I år är Asp övertygad om att laget kommer vara med från start.

– Förra året hade vi väldigt många som aldrig hade spelat futsal på särskilt hög nivå, och det tog ett tag innan de kom in i futsal-tänket. I år har vi inte det problemet utan kan börja på en mycket högre nivå direkt. Förra säsongen kändes nästan som en transportsträcka till den här säsongen.

Laget har endast haft två träningsmatcher inför säsongspremiären och så sent som förra helgen förlorade man mot lokalkonkurrenten Torslanda. Det är dock inget som bekymrar Asp.

– Det har sett riktigt bra ut på träningarna men vi har inte fått ut det på match, inte än i alla fall. Vi visade under andra halvan av förra säsongen hur bra vi är och det ska vi fortsätta bygga på.

LÄS ÄVEN: Därför vände Rossi tillbaka till Blåvitt

Vad har ni satt som mål inför säsongen?

– Vi har satt som mål att vi ska vinna serien. Det kommer bli tufft och det finns många bra lag, men jag tror absolut att vi kan vara med och slåss uppe i den absoluta toppen. Sedan blir det slutspel och då kan allt hända. Vi ska först och främst visa att vi är det bästa laget över ett helt seriespel, avslutar Asp.

Fakta: IFK Göteborg Futsal

Placering i fjol: Sjua i SFL

Huvudtränare: Nicklas Asp

Trupp

Målvakter
Viktor Jansson
Oscar Jareflo
Christopher Solberg
Sam Noori
Rikard Ekdahl

Liberos:
Anton Lundqvist
Simon Chekroun
Salar Bejan
Anders Gonzalez
Edvin Engberg

Vingar:
Nima Kadivar
Emilio Rossi
Kristoffer Melin
Jihad Nashabat
Fehim Smajlovic
Petrit Zhubi
Pascal Olsson
Niklas Engberg
Ludwig Torkelsson
Felix Fundell
Hakim Raisi
Flamur Tahiri

Pivoter:
Mouhammed Omeirat
Jesper Nilsson
Bryan Johansson
Ali Fayad

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img