Skoftebyn har klättrat under radarn – helt plötsligt har de slagläge

AFC Eskilstuna i ensam serieledning (dock inte längre). Hammarby fortsätter plocka poäng och jagar på där bakom. IFK Göteborg ska ha där att göra, och sedan så har ju även Strängnäs inlett piggt. Så har det än så länge hetat under säsongsinledningen av SFL. Men vi har inte glömt bort Skoftebyn, va? Fem raka segrar har tagit laget till ett riktigt bra läge i tabellen.

Säsongen inleddes inte på bästa sätt för Francis Maciel med två raka förluster. Eller var det helt perfekt att börja så? På grund av (eller kanske då till och med tack vare) de två inledande plumparna har laget inte synts till i den absoluta toppen. Medan ett lag som AFC Eskilstuna gått som tåget har Skoftebyn kunnat jobbat på i skymundan.

Faktum är att efter de två förlustmatcherna mot AFC och Blåvitt har det blivit idel segrar för Maciels gäng. Örebro FC, Borås AIK, IFK Uddevalla, Nacka Juniors och sedan slutligen Strängnäs FC under söndagen.

LÄS MER: Skoftebyn vann klart borta mot Strängnäs

Dessa fem segrar har inkasserat 15 poäng för laget. Det är visserligen två färre än Hammarby och AFC Eskilstuna som just nu toppar ligan, och likaså är man en poäng bakom trean IFK Göteborg. Men nu kommer det roliga: Skoftebyn har en hängmatch från omgång 3 mot Djurgården som kommer att spelas just innan julen. Helt plötsligt ser det riktigt bra ut, och visst är det något av ett slagläge för Skoftebyn?

Spelar man sina kort rätt kan Skoftebyn mycket väl få fira julafton som serieledare. Visst, det är ett antal matcher som först ska avverkas. Torslanda, ÖSK, Djurgården (hängmatchen) och slutligen Hammarby är de hinder som är uppsatta längs vägen – och även om det naturligtvis lär bli tajta och tuffa bataljer är det ingen omöjlighet. Men formkurvan pekar inte åt ett håll som är till lagets nackdel, direkt.

Skoftebyn har smugit något under radarn efter förlusterna under inledningen av säsongen. Men nu är det slut med det. Francis Maciel besitter, förutom en egen imponerande tränarförmåga, både en stark och namnkunnig spelartrupp – och nu börjar hans och deras arbete ge resultat på planen. Hur långt kan det här gå? Ja, det återstår att se. Men en sak är säker; Skoftebyn har tänkt vara ett av lagen uppe i den absoluta toppen.

AFC Eskilstuna, IFK Göteborg och Hammarby: Ni har fått sällskap av ett ånglok som börjat få upp farten. Rejält. Och vi vet alla vad ett ånglok som fått upp farten är. Precis, svårstoppat.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img