Kadivar lämnar IFK Göteborg – klar för seriekonkurrenten

0
Foto: David Gerd

Under onsdagen släppte IFK Göteborg Futsal en nyhet som skulle påverka både sitt herr och damlag.

Man gjorde det officiellt att landslagsmeriterade och tillika guldtränaren Nima Kadivar lämnar blåvitt.

Kadivar kom inför säsongen 2017/18 till IFK Göteborg från division-klubben Nol IK. Under sejouren i Göteborg så blev han en viktig spelare samt tog steget till landslaget, där han just nu är noterad för 32 landskamper.

LÄS ÄVEN: Profilen blir sportchef för Hammarbys damer

Förra säsongen blev dock förstörd på grund av en skada som Kadivar drog på sig säsongen innan, men när den dörren stängdes så öppnades en annan.

Kadivar blev istället tränare för IFK Göteborgs damer som han lotsade till SM-guld. Nu blir det alltså comeback på planen till kommande säsong och nu under fredagen kopplades den meriterade spelaren ihop med Örebro FC.

Detta avslöjande stod Nerikes Allehanda för och senare samma dag presenterade Örebro FC nyförvärvet på sin hemsida.

Kadivar berättar om varför det blev Örebro.

Det var en helhet som jag kände passade mig och vart jag är i livet just nu. Jag kände att jag ville flytta från Göteborg ett tag och det har känts bra sedan första gången vi satte oss ner och snackade. Det är väl inte det valet som de flesta trodde att jag skulle landa i men jag har oftast försökt ta en liten annorlunda väg och jag har en tro på att detta kan bli riktigt bra och vi har en spännande säsong framför oss, säger han bland annat till klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: Målvakten förlängde med IFK Uddevalla