KLART: Offensiv bolltrollare till Djurgården

0

I fredags kunde Futsalmagasinet avslöja att Djurgården inom kort skulle presentera två nyförvärv. Den första avslöjade man i lördags, målvakten Christoffer Hagsell som har spelat både för Malmö FF och IFK Norrköping i ungdomsåren.

Den andra spelaren presenterande man under måndagen på sin hemsida, innan matchen Djurgården-Norrköping där man skall hyllas i pausen. Spelaren i fråga är Oliver Powers 22 år, som precis som Hagsell spelar i IFK Lidingö. Ytterligare en representant från fotbollsföreningen som har näst mest antal representerade i DIF Futsal, mest har GoIF Kåre.

På fotbollsplanen är Powers en offensiv lagd mittfältare med härligt driv med bollen som gillar att utmana sina motståndare med fart och finess. Under ungdomsåren spottade han in mål i pojkallsvenskan för IFK Lidingö, vilket ledde till att Djurgården fick upp ögonen för honom. Han fortsatte sin karriär i USA, dit han flyttade som 19-åring.

Under sitt första år i collegefotbollens Division 2 gjorde han stor succé. Han fick även chans att spela i Division 1 där han mötte landets bästa collegefotbollslag. Nu är Oliver tillbaka från sitt äventyr i USA och det blir alltså dels i fotbollslaget IFK Lidingö men också Djurgården Futsal.

Powers besitter inte några direkta meriter när det kommer till futsal, men han brukar hålla igång inomhus under de mörka svenska vintermånaderna.

Tränare David Bergqvist är inte orolig utan är nöjd med värvningen och kommenterar:

– Powers är en mycket intressant spelare, en avig spelartyp som har en hög funktionell teknik. En stark karaktär som kan utmana och göra sin gubbe. Oliver kommer passa in mycket bra i vår trupp!

Efter Powers återkomst till Lidingö ser han nu fram emot ytterligare en återkomst till hösten och intygar att blåränderna aldrig går ur:

– Det är skönt att vara tillbaka i DIF och få dra på sig den blårandiga tröjan, utan tvivel den snyggaste tröjan i Sverige!

LÄS ÄVEN: Missa inte öppet mål!