Berisha presenterad för Sisaket: ”En dröm att få vara här”

Hösten 2014 blev Kristian Legiec och Robin Armandt proffs i Italien och Serie B-laget Manfredonia C5, vilket gjorde malmöduon till pionjärer inom svensk futsal. Nu, knappt tre år senare, har nästa spelare tagit klivit ut till proffslivet och han är från Örebro.

Under torsdagen kritade Senad Berisha på för Thailändska Sisaket Futsal Club och det är en glad Berisha som delar med sig om känslorna efter beskedet:

– Det går inte att beskriva. Det är en dröm att få vara här och att få spela i en så här stor liga.

I en intervju med Futsalmagasinet berättar Örebroprofilen om den krokiga vägen mot proffsdrömmen.

LÄS ÄVEN: Norrman blir proffs i Serie B

Under första halvan av juni månad så åkte Berisha till Thailand för provspel i Sisaket FC. Där lyckades han imponera på tränaren och klubbledningen så pass mycket att de ville ha han och ett kontrakt var redo för en signatur. Efter det åkte han hem till Sverige och Uddevalla för Matija Dulvats landslagssamling.

Senad Berisha presenteras för Sisaket FC.

Ett par dagar efter lägret åkte Berisha tillbaka till Sisaket som under tiden hade rekryterat en ny tränare, något som sköt upp kontraktssigneringen:

– Dagen efter landslagslägret får jag ett samtal av klubben att de har rekryterat en ny tränare, säger Berisha som berättar att den nya tränaren ville se honom i spel med egna ögon.

– Beskedet var jobbigt men sånt är livet. Jag pratade med min familj, min flickvän och min tränare och de sa att jag inte skulle sluta jaga min dröm, och jag ville fortsätta jaga den och uppleva den. Jag är en sådan person som vågar drömma så det var bara att åka iväg.

Drömmen blev också verklighet.

– Jag imponerade på tränaren. Jag gjorde bättre ifrån mig än sist jag var här, och den här tränaren är lite annorlunda. Hans spelsystem passar in på mig riktigt bra och han har nästan saknat en spelare som mig.

– 31 juli skulle jag få besked, men tre dagar innan fick jag svaret att jag är välkommen. Under torsdagen blev jag väckt på morgonen och fick besked att jag skulle äta lunch med presidenten, managern, tränaren och sportchefen. Då förstod jag att kontraktet skulle skrivas på.

LÄS ÄVEN: Spelade tidigare i allsvenska topplaget – nu i SFL

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img