Favoriternas tunga tröjor – och ligans första sparkade tränare

I Blåvitt och ÖSK gick spelarna ut och talade om SM-guld. Deras skyhöga favoritskap bland såväl media som bettingföretag har fått lagen att svaja.

Jag vet att det är olika klubbar med olika förutsättningar och infallsvinklar. Blåvitt med resultaten och historian. En historia som börjar bli lika tung att bära som klubbmärket. Man har antagligen inte organisationen, men man har haft kvalitén. Nu är Mathias Etéus borta, och Anders Magnusson är på bänken. En bänk där för övrigt en bland Sveriges mest kompetenta ledare suttit.

Kanske har jag, som många andra blåvita, varit naiva och trott att segertåget bara ska rulla på. Det återstår att se om Blåvitt har det som krävs för att resa sig och visa att man är bäst i Sverige på futsal. Jag tror fortfarande det, men är inte lika säker längre.

I norr var den andra storfavoriten, i nytt vitt och vackert ställ. Man leder serien efter imponerande spel och inför hemmafesten mot Lillebror (inför nytt svenskt publikrekord på 1586 personer) känns laget inte igen. Det ser snarare ut som om de vita tröjorna är utbytta mot blyvästar. ÖFC-målvakten Dildar Caliskan är nu kungen i Örebro.

Storfavoriten ÖSK, där spelarna hellre syns på i lokaltidningen med namn och bild än att ta jobbet hem på egen planhalva, förlorade mot ÖFC och blir i stället hånade av konkurrenter och media.

Efterfesten skulle vara mot nästa storfavorit Falcao. En tidig seriefinal som nu målats ut som en skandalmatch. I mina ögon är det större skandal att Basel Gorgis och Senad Berisha inte fick röda kort i derbyt än att Falcao fick tre röda i denna seriefinal.

Visst är inte Alli Darwichs uppträdande bra, men det är mer pinsamt för honom. Lika pinsamt som att Tolga Ayranci går ut och ifrågasätter sin utvisning. Falcao är åter ett storlag som inte mår bra just nu.

Varför åker ett lag som Falcao till Örebro med endast åtta spelare och en tränare i väst? Inte bra för en sport som vill utvecklas.

Lika frågande ställer jag mig till Leif Järnqvist som säger att lagets prestationer beror på att vissa spelare inte är i form. Men varför gör då inte Järnqvist mer än ett byte under två matcher när ÖSK har seriens bredaste trupp?

Samtidigt som jag skrev raderna ovan plingade det till i min telefon och jag fick meddelandet att Leif Järnqvist fått lämna sina uppdrag i ÖSK.

Ny ersättare blir Mikko Seppälä, känd från finsk futsal. Mer om detta i nästa blogginlägg.

Rättelse: Jag, Anders ”Futsaloraklet” Pettersson, hade lite för bråttom när jag skrev. Fått höra nu att Tolga inte ifrågasatte sin utvisning, utan kvalitén på domarinsatsen. Skrev även att Micke Bjälkefors fick sparken, vilket inte stämmer. Han blir kvar i klubben på annat håll.

Ber om ursäkt till Tolga och Micke.

Futsaloraklet

LÄS ÄVEN: Så gick det i Rastacupen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img