Här har ni 2017 och alla höjdpunkter

0

Jag vet inte hur lång den här texten blir, så på förhand vill jag önska ett gott nytt år till alla läsare, speciellt dig som gjort det till en vana att titta in på söndagarna för att läsa min krönika. Det är en trevlig liten tradition som vi skapat, som jag inte har några planer på att avsluta!

I mina krönikor brukar jag försöka omfamna och reflektera över veckan som gått, ofta genom att plocka ut ett par ämnen och skriva om dem. Ofta kommer jag med konstruktiv kritik, hur vi kan göra saker bättre, det är något som jag också tänker fortsätta göra. Anledningen till att jag gör det är för att jag själv som person vill ha konstruktiv kritik. Så ni där ute som läser mina krönikor, hör gärna av er och säg ett par ord. Det behöver inte vara den djupaste analysen, utan det kan bara vara ett par uppskattande ord eller något jag borde skriva.

Det är högtid för årskrönikor, så därför blir givetvis även denna krönika från mig en som summerar det året som gått, sett från mina ögon.

Den 29 januari intervjuar David Gerd dåvarande förbundskapten Charbel Abraham kring det misslyckade EM-kvalet. Efter mycket om och men lyckades inte landslaget att leva upp till de förväntningarna som ställdes på dem. Detta skulle också bli Charbel Abrahams sista tid som förbundskapten för svenska herrlandslaget. Därför skulle jag även vilja passa på att tacka Charbel för sin tid. Oavsett om vi alla kan ha massa av olika åsikter kring saker som borde ha gjort annorlunda tycker jag det är viktigt att faktiskt komma ihåg det arbete som läggs ner, det som ingen ser. Vem trodde sedan att han skulle rädda kvar sitt Skövde i kvalet mot Lidköping?

Den 12 februari åker jag upp med Mathias Etéus och går grundkursen i futsal, som hålls av Albert Krasniqi. En rolig erfarenhet där jag bland annat fick stöta på Victor Huerta, Johan Ivhall, Mikko Seppälä med flera för första gången.

I slutet av februari står det klart att Gais, Djurgården och Hammarby spelar i SFL kommande säsong. Ut åker Mellerud, Söder och Täfteå. I och med Täfteås uttåg och ett Jokkmokk som inte klarar att kvala sig upp mot Djurgården stängs också Norrlandsfönstret.

Finalerna för både damerna och herrarna gick under 2017 i Helsingborg. Futsalmagasinet var givetvis på plats och det var också finalisterna IFK Göteborg, Lindahl, IFK Uddevalla och Borås.

I damfinalen kunde Lindahl för andra året i rad vinna ganska komfortabelt över IFK Göteborg, där vi utsåg bästa spelare till Lindahls Michelle Rojas.

Michelle Rojas Flores fick mota pris som finalens mest värdefulla spelare i damfinalen.

Herrfinalen var mer oviss, med ett Borås som var riktigt hungrigt. Däremot skulle det bli tredje gången gillt för Uddevalla och man fick sitt efterlängtade SM-guld. Bästa spelare enligt oss blev Robert Bagger, som också fick en fin Futsalmagasinet-tröja.

Futsalmagasinet var på plats i Helsingborg, där Robert Bagger fik mota pris som mest värdefulla spelare i herrfinalen.

Ja just det, så firade lagen lite också.

Svenska mästarna IFK Uddevalla Futsal och Lindahl FF.

Den 16 mars är det långt kvar till det blir någon svensk futsal igen, därför öppnar jag också dörrarna till vår sillyblogg. Flertalet av ryktena som skrevs skulle sedan visa sig stämma, vilket också bekräftar den maktfaktor Futsalmagasinet är i Sverige. Vi är bäst på att bevaka futsal i Sverige, det finns ingen som är så rikstäckande som oss.

Den 16 april skriver jag min första krönika, som numera blivit ett stående inslag varje söndag. Även om det var ett tag sedan är ämnet jag skrev om minst lika aktuellt, nämligen den hallbrist som råder.

Veckan efter, den 23 april, uppmärksammade jag något som kanske har blivit lite bortglömt, nämligen att vi startade upp vår finska motsvarighet futsalmagasinet.fi. Jag var oerhört drivande i frågan men det är Mikko Seppälä som ni säkerligen känner igen är den som håller ställningarna där borta. Bra jobbat förresten, vår finska sida är oerhört framgångsrik vad gäller besökare. Även om det är svårt att förstå språket i sig tycker jag, efter att ha kört lite Google Translate, att artiklarna håller minst lika hög kvalité som våra svenska.

Ett litet hopp till den andra juni, vilket var en dag många hade längtat efter. Detta var nämligen dagen då Per Broberg utannonserade vem som får förtroendet som ny förbundskapten för svenska herrlandslaget. Det blev Matija Dulvat från Kroatien med Lasse Ternström som assisterande förbundskapten.

Både Lasse och Matija läser givetvis Futsalmagasinet för att alltid vara uppdaterade.

I augusti spelar IFK Uddevalla Uefa Futsal Cup i Agnebergshallen. Futsalmagasinet är såklart på plats och jag får göra mitt första internationella event som kommentator. Totalt sex matcher kommenterar jag, varav tre är på engelska och tre på svenska. Hur gick det för Uddevalla då? Jo, trots ett fantastiskt mål av Petrit Zhubi slår Alemaos Regensburg ut Uddevalla.

Tobias BW Granberg och Alemao

Den som vill komma ihåg det positiva kan dock ta och titta in Zhubis mål.

Målen IFK-Regensburg

Här kommer alla målen från IFK:s match mot SSV Jahn 1889 Regensburg Futsal.

Slået op af IFK Uddevalla Futsal i Lørdag den 26. august 2017

Landslaget samlades i Uddevalla under fyra intensiva dagar för att drillas av ”Lasse-Matija”. Per Broberg var på plats, vilket också Futsalmagasinet var.

Tobias BW Granberg och Per Broberg under landslagslägret i Uddevalla. Foto: Krister Melin

Årets viktigaste datum enligt mig är nog den 23 augusti när vi lanserade vår app. Samtidigt fick sig vår logga sig ett litet lyft, vilket jag hoppas att ni märkt. Om ni inte gjort det påminner jag er återigen att ladda ner vår app och aktivera pushnotiser. Då missar du absolut ingenting.

Ademir Avdic och George Jansizian använder sig självklart av Futsalmagasinets app. Foto: Tobias BW Granberg

Vi gick alltså från en gammal logga till en ny.

Snyggt va?

I oktober var jag och David Gerd delaktig i den futsalguide som togs fram i samarbete med Magasinet Match. Jag och David blev tillfrågade och såg till att leverera artiklar om varje lag inför seriestarten.

Den 19 november satte IFK Göteborg och Gais nytt publikrekord i Scandinavium, återigen var Futsalmagasinet på plats. Matchen slutade 5-5 efter att Fredrik Rumin klivit fram i jokerväst och blivit stor matchhjälte för Gais.

I december kunde ni följa min julkalender, som slutade i att jag fick min egen bloggyta kallade BW:s värld. Jag hoppas att ni fortsätter läsa mitt skrivande där även 2018.

Ja, det var i alla fall några av höjdpunkterna under 2017. Från hela mitt hjärta tackar jag dig som tagit dig igenom det hela, även du som scrollat förbi för att bara läsa slutet. Låt 2018 bli ett ännu bättre futsalår, och låt 2018 bjuda på ännu mer från BW:s värld.

Gott nytt år!