Äntligen, Skoftebyn!

Skrällarnas omgång eller toppmatchernas omgång. Ja, många i söder pratar om Skoftebyns storhet och jag har sett laget några gånger mot lag från norr och kan inte förstå storheten. Visserligen älskar jag smeknamnet Borgens Charmörer, helt underbart.

Med nya SFL-appen kan man se hur mycket bra futsal som helst! Då hände det att jag såg just de vitklädda från Trollhättan charmera mig med mycket fin futsal och en rättvis seger mot guldfavoriten Borås. Och årets första skräll var ett faktum. Kul!

Hammarby fortsatte imponera men denna gång vann laget som alltid vinner; Örebro FC. Vem slår dem egentligen först?

LÄS MER: Han är Örebro FC:s nya huvudtränare

Nacka mot IFK Göteborg blev som väntat hårt och jämnt men Juniors spetskvalitéer avgjorde trots att Noori i IFK-målet storspelade. Göteborg fortsätter utan seger men spelar stundtals bra futsal. Det blir ingen medalj i år heller för Blåvitt men trots bottenplacering i tabellen kan de sitta lugnt i båten även om de troligen får med sig max en poäng från Örebro nästa omgång.

Djurgården och David Bergqvist har mer att fundera över. Laget har mött alla bottenkonkurrenter och med mål på medalj får man snarare börja spela en futsal som gör att laget håller sig kvar i SFL.

Grattis till Strängnäs till första segern mot ett naivt Djurgården. Sista matchen i omgången går på onsdag och Eurosport sänder. Hurra, säger jag 

Hoppas bara på en fin match och ingen överkörning á la SM-finalen. Även om jag tror att ett revanschsuget Uddevalla kommer krossa ÖSK i denna historiska match.

Ja, man längtar redan till omgång 6.

Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img