Vinst med uddamålet verkar vara ett vinnande koncept

0
Foto: Krister Melin

Hjärtligt välkomna till ännu ett blogginlägg signerat Tobias ”BW” Granberg. Jag är er kapten som skall föra denna mycket händelserika vecka i hamn, så se till att hålla ögonen öppna ett litet tag till!

Mikko Seppälä blev den första tränaren att sparkas i årets SFL. Givetvis aldrig roligt när det händer, men dessvärre en del av sportens hårda verklighet. Precis som man kan vara älskad av allt och alla kan man vara jordens mest hatade person i motgång.

Seppäläs projekt blev inte långvarigt. Då serien går mot att bli en vill givetvis styrelsen se resultat, då det blir oerhört viktigt att komma femma i år. Däremot vill jag inte påstå att det är Mikkos fel att det gått som det har gått. I mitt tycke har inte de spelarna som är inplockade för att sticka ut presterat.

För att dra en parallell, Gais med Patrik Persson i spetsen har också inlett knackigt, men vann tillslut sin första match mot Torslanda i lördags. Jag tror att poängen för ÖSK hade kommit…

Tränarbytet gav i alla fall en första seger för ÖSK mot Falcao. Roligt för ÖSK-fansen som längtat efter en trepoängare och definitivt vill se sitt lag i högre upp i tabellen.

Gud vad rörd jag blir över IFK Göteborgs fina initiativ. Först spelade man sin hemmamatch mot Malmö i Angered Arena. Därefter lånade man IFK Göteborg Fotbolls spelarbuss och åkte ut till Angered för att hämta upp de barn och ungdomar som inte har samma möjligheter att ta sig till Lisebergshallen. Som grädde på moset fick de se IFK Göteborg vinna över Skövde, samt att de fick var sin lagkaptensbindel. Jag vet att det finns flera lag som har genomfört fina imitativ som kanske inte uppmärksammats, så credd till er också!

Jag vill också passa på att tacka Loke Grahn och David Bergqvist som sprider känslor kring vår sport. För den som inte har koll på historian är David och Loke gamla skolkamrater och inför derbyt småbråkade man lite. Härligt att de efter matchen sågs kramas i alla fall, även om det sved ordentligt för Loke och Bajen.

Djurgården är för övrigt fortsatt obesegrade i derbyn i år, precis som Gais, vem hade trott det när säsongen började? ÖFC vinner med uddamålet igen, fast det visste alla. De måste ha något slags rekord i att vinna matcherna med ett mål. I alla fall, tre poäng till och precis som Borås i södra serien är man obesegrade.

Uddevalla mot Borås var en rysare i sig, där det också var ett mål som skiljde lagen åt. Det satt däremot långt inne, med fyra sekunder kvar avgjorde Jahid Jawid matchen för Boråsarna. Stora glädjescener utspelade sig efter matchen, men samtidigt vet man att inget är vunnet än. Föregående säsong hade man problem med att man trodde att matchen var vunnen och slappande därför av. Jag tror inte de gör samma misstag i år, fast med serien då, utan man kommer slappna av först när serien är vunnen.

För att plocka ut två intressanta spelare, Jahid Jawid och Kristoffer Khazeni, de lär väl komma med i nästa landslagsuttagning? Båda spelarna har glänst i två kanske olika miljöer. Khazenis lite mer defensiva lagda Djurgården är oerhört kompakta, då är det bra med någon som Kristoffer som kan ha en lite enmansshow. Jahid Jawid är Borås bästa målskytt i år, i ett lag som är kända för att spruta in mål.

När produktionsbolaget inte hade uppfattat att det var match mellan Torslanda och Gais fick jag, med hjälp av Daniel Åman, rycka in och försöka lösa någon slags livesändning. Hallens wifi var väl inte det bästa, så till andra halvlek körde vi istället 4G och då gick det bättre! Klart sevärt, även om kvalitén inte är den bästa. Futsalmagasinets varumärke verkar vara så starkt att det inte behövs någon förvarning eller vidare kvalité för att folk skall titta in, då vi snittade fler tittare än många gratissändningar…

I alla fall, jag tycker ni bör hålla utkik på sidan imorgon, jag kan lova att det kommer att hända grejer! Grejer i plural alltså, ni kommer inte sitta ”läs-lösa”. Nej nu tycker jag att vi tar lite välförtjänt helg innan en ny vecka med nya möjligheter börjar.

Ha nu en fantastisk start på ännu en fantastisk vecka!