BW:s julkalender – här kommer en smällkaramell till

0

Julen, en högtid förenat med massvis av känslor. För många är det stor glädje, en stor förväntan på vad tomten skall komma med för presenter i år. Har han läst min önskelista? Kommer han komma? Finns tomten på riktigt?

Snö, minusgrader och en massa futsal, det är en jul värt namnet. Futsalmagasinet kan meddela att tomten har kommit tidigt, för i år ser han till att leverera BW:s julkalender till alla er läsare. God jul!

Lucka nummer 1 – Marcus Gerd
Lucka nummer 2 – Fehim Smajlovic
Lucka nummer 3 – George Jansizian, Joseph Matti och Roberto Incorvaia
Lucka nummer 4 – Adam Pinthorp
Lucka nummer 5 – Fem Personer man bara måste älska
Lucka nummer 6 – Jukka Kytölä
Lucka nummer 7 – Annika Kukkonen
Lucka nummer 8 – Benny Gill
Lucka nummer 10 – Ricardinho
Lucka nummer 11 – Kristoffer Khazeni
Lucka nummer 12 – Jihad Nashabat
Lucka nummer 13 – Erkin Hamidovic
Lucka nummer 14 – Andreas Jernarp

Det är fredag, det är alltid härligt. Vad passar bättre då än ytterligare en smällkaramell i julkalendern? Som ni vet är tanken att jag varje dag kommer att försöka knyta artikeln till datumet, det vill säga siffran. Då datumet är 15 december blir således siffran också 15.

Bakom lucka nummer 15 gömmer sig…

Foto: Krister Melin

Ignatius Malki! Med 14 mål gjorde suktar han efter 15, som också är det nummer han bar i landslaget. Tar man sig en titt på Norrköpings målskillnad är den också +15!

MISSA INTE: Anel Coralic aktuell för ligaspel i Finland

Det var nog inte många som trodde att just Malki skulle stå för så många baljor han gjort denna säsongen. Ett utropstecken helt enkelt, som också lett till att han har fått vara med i landslaget de senaste samlingarna.

– Jag känner mig mer harmonisk och fokuserad i år, vilket gett mig mer skärpa i avsluten, säger Malki om anledningen varför han exploderat i år.

Efter sex omgångar ligger Norrköping tvåa, fem poäng bakom ÖFC. Även om tränare Muffe inför säsongen värvat in bröderna Novoselac som ger en internationell krydda till SFL har just Igge, som han kallas, varit den spelaren som stuckit ut i Norrköping.

– Vi har blandat en del under säsongen, där vi inte är nöjda med spelet i många matcher. Spelet kan bli ännu bättre och kanske främst jämnare.

Redan under lördagen drabbar de båda giganterna, ÖFC och Norrköping, samman. Kanske kan någon av Malkis kvalitéer avgöra till Norrköpings fördel?

– Jag försöker bidra med mycket energi och offensiva kvalitéer. Det är mycket nytt att ta in, men ju fler träningar jag gör, desto bättre känns det. Ett av mina mål i år var att komma med i landslaget. Jag kommer fortsätta att göra min grej, vilket förhoppningsvis leder till att jag blir uttagen i flera samlingar framöver.

14 mål efter sex matcher är inte bara över två mål per match, det är också ett facit som gör att han ligger hela sju mål före tvåorna Haris Sijaric och Simon Blomqvist. En ledning Malki hoppas göra ännu större.

– Halva säsongen har gått och jag ser ingen anledning för att jag inte skall fortsätta i samma takt. Kanske dubbla målskörden?

LÄS ÄVEN: Strängnäs målkung om framgångsreceptet